Saturday, December 17, 2011

mental + psycho

post kali ni aku nak cite pasal seorang manusia yang tersangatlah pelik . * bagi aku la *
okay laa . first first tu kami okay je, takde la sampai nak gaduh kalau ta puas hati kitorang sabar je la kan . but ada satu malam tu kami stay up . rasanye takdelah bising sangat . for the next day dia call la kakak dia cakap " .... tak leh tidur la semalam . bising sangat ! " ceh mengadu rupanye . then maybe kakak dia tanya aada ta orang tu kat sini kot . dia jawab " ada ni kat depan ni . biar la cakap depan depan daripada mengumpat " what the hell minah tu . tu bukan cakap depan depan tu . perli namanye . then terus dia tak tegur kami.time tu g la beli food 4 breakfast ta bawak la kunci *sekejap je pun * then balik balik tgk pintu bilik berkunci n when we call her, fon dia dalam bilik . pehal la minah ni saja je tggl kan fon dalam bilik . ta penah penah dia tggl fon dalam bilik . tunggu punya tunggu nak dekat pukul 2 jugak la masuk bilik . sakitnye hati allah je yang tau . hari yang ke 3 ada la try nak tanya kenapa dia nak marah sangat . aku pun mulakan la tanya 'marah kami ke ? ' then dgn muka yang bangang gila dia angguk cakap " ..... nak tidur bising2 plak . " terus terbantut nak say sorry dengan muka yang macam tu kan . aku pun biarkan je la . then i've got a message says that " ta kisah pun kalau bising , tp .... ta leh terima bila ada orang study kat meja *salah soranng roommate aku yang dah keluar g spa * sebab dia lain dari yang lain . ish H.E.L.L.O yang tu pun nak jd isu ke . meja tu bukan meja dia . nampak sangat psycho nye. mental betul . ouh kami pun say sorry la kan . then semalam kami pergi la berjalan jalan amik udara segar . terlupa la plak nak bawak kunci bilik , memang la salah kami . admit la mende tu kan . kami pun duduk la bilik umi . dari pukul 6-10 . lama kan . then veno cakap g try tanya pejabat felo kat blok c . jauh kot . dengan rela hatinya pergi la blok c sambil meredah hujan . then cikgu tu suruh tanya felo. then g round2 bt cari dia takut ada kat situ kan *dengan muka baru bangun tidurnye* lepak bilik umi jap then umi tanya kakak depan bilik dia mention la nama "kakak" kami tu . rupa rupanye dia ada kat situ . eeeeeeeeeeeeee bodoh gila rasa . kami pun mintak la kunci , then dia cari cakap ta jumpe . fine . kami g la jumpe felo . dia ta ikut pun , kawan dia cakap dia study . tau la pandai !!! melampau . dia boleh buat lepak nak mampus tak nak join kami cari felo bagai . nampak sangat ada kunci kat dia tapi taknak bg .
masalah gila . memang rasa macam nak nangis je .
* lumrah la kan perempuan nak nangis *
dengan muka ta malunye pergi ketuk bilik semua orang mintak kunci takut ada kunci sama . then tak jumpe . hmmm nasib ada yang pandai guna tupperware . hehe . thank you sangat :) time kami susah payah nak buka pintu tu , takde pun muka dia nak menjenguk tgk bilik tu dah bukak ke belum .
what the ???????
bila dah dapat masuk kami kunci bilik taknak bagi dia masuk
*sampai pagi ni ta balik .takut la tu * dia ingat dia sorang je boleh marah . kami takleh marah laa . setiap orang ada jugak had kesabaran dia . kan kan ? takkan sebab dia 'kakak' nak suruh kami melutut mintak maaf .
OH NO WAY WOMEN !!! cukup la sekali kan .... eeeee shit gilaa .

Sunday, December 4, 2011

OmBaK RinDu .

ommbak rindu .
Nas selalu ajak pergi tgk before cerita tu keluar lagi . hehe . really excited nak tgk la kan . tak tahu nak kata apa . * siang malam ta habis habis ombak rindu.
so , tadi pergi lah tengok ombak rindu .
wow best ! haha . for the first time tengok movie with him :)
sedih plus sweet . like banyak kali !!! thumbs up .
nak nangis tp ta jadi sebab memang nak gelak bila tengok almost semua orang menangis *sobsob* . nak nak lagi man. boleh lagi nak cover "air apa ni? " daaa . haha . * mahalnye airmata * jkjk . orang sebelah pun cover macho je tuu . kidding.
but anyway , ta salah kalau nangis pun . hehe . lagu dia pun best .



senang cite tgk lahh sendiri . tak reti nak mensummarykan cerita cerita ni :)
gtg for now . time to sleep .
*kaki lenguh gila jalan sehari suntuk .but it was awesome*
never forget diz moment. :)

Saturday, October 8, 2011

:)

first thing first . 
thanks to mak n abah wish birthday just now . hee . 
and also to all my friends :) 
frankly speaking , i miss every single moment in school . 
 . the best memories ever :')
nuat , roz , fanad , amni n nafis . miss you guys .
damn much . 

once we be friends , forever will still friends :)

Saturday, August 6, 2011

KaMu PunYa BIRTHDAY .

well semalam dia punya birthday . 
first first wish macam biasa saja . like nothing happen .
dia call , tapi saya macam nak tak nak je cakap . 
hehe sorry . 
dia ajak outing but saya tak nak . 
'padahal ada plan lain . haha . '
kami keluar beli barang barang . tapi bukan dengan dia . rasa berjaya gila tipu dia . 
*winkwink*
kawan kawan dia pun plan sama . 
hee terima kasih :)
malam tu kami semua suruh dia datang tepi lab depan dkk . 
hee seronok tengok dia datang . dengan kain pelikatnye , 
memang kelakar la .
nak tgk video dia ?

video


tu je la . hee . 
p/s : thanks to nana , tasya , nas , yii n marul :)
hmm amirul iqmal sorry ye . 
may Allah bless you . 
sweet 18th !!!

Monday, July 18, 2011

sweet memory !


:)
saya sayang awak lah . 
hee . 
tak kisah lah orang nak cakap apa kan . 
 after bertahun tahun kenal , hmmm senang cite dari sekolah rendah lahh . 
tapi betul betul kenal dalam 3 tahun kot . 
bukan senang nak jumpa orang macam dia . mula mula tu macam susah nak accept .
aku dah anggap all boys same . hmm . 
lepas aku betul betul kenal dia , baru realise yang tak semua lelaki sama . 
dia yang aku kenal baik , caring , hmm just nice i know him as himself . 
aku pun pelik macam mana boleh ngan dia pulak . coz time sekolah rendah kami asyik gaduh je . 
haha . tu la kan . nak wat macam mana . 
haha . klaka . 
 jealousy and love are sister  
betul ta ? 
kadang kadang tu aku tak tahu kenapa jealous gila .. 
bila dah jealous mula lah nak cari gaduh . 
haha . 
kadang kadang tu kesian kat dia . tapi biasa lah kan perempuan . :)
tapi yang bestnye , dia tak pernah nak marah . 
gumawo :)
hee . tu je kot . 
thank you Mr . 
for treat me well . i love you just the way you are <3  



Thursday, July 14, 2011

first thing first , 
rasa serabut sangat . penat . geram . semua ada laa . 
tension je tak lagi . 
hmm . haihhh . hishh . 
why dont u understand me ? ? 
tak kisah lah apa apa pun . tak nak jadi bertambah serabut lagi .
tadi buat fizik , tak dapat dapat jawapan . 
geram gila rasa . 
bila dah geram , rasa cam  nak marah sume orang . haha . 
kesian dia . sorry la . 
tu je la kot . sesi luahan perasaan je hari nie . :)
hee .

Wednesday, July 13, 2011

1 M 1 S 8 a

.
nak tengok ta classmate aku ?? 
. haha . sengal sengal belaka . 
fun habisssssssss ..

mereka la yang agak rapat dengan saya . hee .
kecikk dan gemuk :)
ni gemuk ngan fructose . diorang lapar kot . tgk muka dah tau . haha .
tu ada wana ngan nas . act nas bukan kelas aku . hee . satu kuliah je . :)
tu nampak ta kecikk tidur . suka hati je . dia ngan nas la orang yg selalu tidur dalam kuliah .
haha .
 hmm tu je la dulu . gtg .

Friday, July 8, 2011

new LifE , new FrIenDs . :))

hmm diam tak diam . dah nak dekat 2 bulan aku study kat matriks pahang .  . :)
mula mula masuk tu macam biasa la kan ..
orientasi , proses nak kenal kawan kawan kat sana .
tapi bila dah nak dekat 2 bulan kat sana . kawan kawan yang aku kenal dah ramai .
heee suka suka .
mereka sungguh baik :) nice sangat .

aku dapat kelas 1M1S8a .
haha . kelas yang fun . teacher pun sume best best . HAHA .
mira si kecikk , niza si gemuk , nurul fructose , salsa , wana  , hannah , ain , adila , tipah , maa , balqis , yin .
hee sumpah fun gilaaa .
 budak bilik aku pun sume okay okayy .

kawan yang sentiasa ada bila aku susah
tasya , nana , nas n mirul . hee .
merci beacoup .

kadang kadang tu rasa macam tension la jugak sebab assingment banyak .
tapi normal la tu kan  . haha .
kalau tak bukan belajar namanya .
few weeks lagi dah nak UPS .
haihh tak tahu lah result t macam mana  .
wish me luck la . !!
okayyyy la gtg dah .
lol :)

Friday, May 6, 2011

pahang ..... sarawak !
jauh nye .


whatever ~

off .

Wednesday, April 20, 2011

RooFTop RaNt :)

nie lah novel yang aku baca baru baru nie . 
best la . * i like * 
ayat dia best kot . haa nak tahu jugak ke ? 
*there're times when strangers are like family and family are like strangers . 
* live well or live hell ? you choose . :)
*what are your dreams ? eternal happiness . 
tu je la kot yang aku sempat nak belek belek balik . 
yang lain baca lah sendiri ye :) hee . syiooookkkk gilaaa <3
ttfn .

Wednesday, April 6, 2011

AdAkAh iTu PeTuNjUk ? ?

well , sekarang nie aku rasa kepala nie dah tak tahu nak fikir ape , 
buat pilihan ape for my future . dot .
seriously , aku tak tahu nak pilih course pe . :( 
hmm medic? , account? , farmasi ? . 
pening pening . 
at last aku buat la istikharah . 
but , the problem is aku tak tahu ape petunjuk  dat i will get . 
first time aku buat , esok tu ....
ada 5 orang suggest amek medic . 
is that the sign ?
then second time lak aku macam mimpi between medic and farmasi . 
 is that the sign ?
haish kepala pun dah cukup tingtong dah nie . 
is that enough for me to choose ? ?
medic ? can i ?
hmm the best solution is just wait and see ryte ?
redha .



Thursday, March 31, 2011

SuPA dUpA HAPPY .

aku tak tahu nak express macam mana supa dupa happy tuu . 
* tak tahu tak tahu * 
HAHA .
tapi yang aku tahu dia dah buat aku happy :)
weeee ~ hee * putus fius *

hari ni dengan pakai tracksuit , t-shirt slipper . 
memang gilaaa sakai la kan . then , 
ada Mr nie ajak g lunch . biar betul Mr nie . tak nampak ke aku gilaaa habis sakai tahap gaban !!  
nanti dia yang malu .  

whatever . HAHA . 
tak boleh nak cerita lah  . hee . gilaaa punya happy nie . 
 *juling mata aku naik atas *
  p/s  : merci beacoup monsieur . 
j'aime a toi :)

Wednesday, March 30, 2011

hILanGKaN tEnsIoN :) hee .

jumaat lepas , mama and nana datang umah nak ajak g Cameron :) *family angkat*
but kena tanya my mom dulu . heee . . . 
yes dapat . HAHA .  then aku pun g la umah nana .
esok tu kami pergi la dalam pukul 10 . 
act ni family day teachers kat situ . HAHA . 
ni la mama . :)
ni la mimi n syakur . :)
 my bff ever ! 
periuk kera tu menarik kan ?

seronok !! 
gilaa happy nie . hee .



dah la tuuu . HAHA . 
tak leh banyak banyak . hee :)
nak tengok kat fb pun ada .
hmm hari pun sudah larut malam . better tidur sebelum mata jadi lebam . 
HAHA , malam lah ye . see ya !!


Thursday, March 24, 2011

wHaT sHOuLd I Do ??

Result ! Result ! Result !
huh memang laa . mula mula dapat result tu , aku ta berani nak pandang muka abah 
* scary scary * 
aku tak dapat straight A's :'( * tak leh nak nanges *
tapi boleh lah tahan kan , boleh laa . 
Bila balik semua cakap congrats , but i dont know why i HATE the words congrats .
then jumpa ayah Roz . cakap cakap ngan abah . hmm tiba tiba abah suggest suruh g mesir . 
roz pun . aiyoooo kami tak nak .
balik balik aku tak berani nak cakap ape ape ngan abah
dia macam tak happy je . * hujan turun *
aku tahu , dia expect more dari aku :( but im so sorry abah .
aku tak story kat anyone . tiba tiba kak ain * cousin yg paling aku sayang * hantar mesej . 
aku pun story laa kat dia pasal abah  . kak ain kata " expectation parents mmg tinggi , u should be proud of urself ."
hee thanks kak ain coz cheer me up !! :)
thanks a lot . ILY sis

Tuesday, March 22, 2011

CuAk SeYh !!

Hari nie 22/03/2011 ..
lagi berapa JAM je lagii dah masuk 23/03/2011 . .
haish .. perasaan dah tak tahu nak kata apa dah . Nak makan dah tak de selera..
rasa macam nak jerit jee.. haish . 
nasib lah tidur masih lena . HAHA . * joking *
takot sangat kot nak tengok result yang bakal aku dapat esok . :(
Okay lahh pray for my succes kayh . 
hee and all HERMANAS 0610 , kita boleh punya !!
GooD LuCk !!

Sunday, March 20, 2011

aKu EmOsI :'(

AiGoOO .. 
tak tau lah kenapa dengan aku nie . Dua Tiga hari nie asyik EmOsI je .  haish .
Kalau kat sekolah nie , ramai yang kena . almaklum lah aku kat rumah sekarang . sooo , yang kena dengan aku semestinya adik2 aku . HAHA  * kakak yang kejam *
hee aku kesian lah jugak kat diorang . tapi nak wat camne kan . 
nak tahu sipa yang paling teruk kena ? ? ? 
AmiRa HasAnaH . :)
* angah *
padan muka . geram betul aku dengan budak nie . haish . 
tahap kesabaran aku boleh hilang dengan perangai budak nie . HAISH . 
Malam tu , aku nie tahap yang sabar gilaa tengok dia gaduh ngan adik aku UNA . 
* jadi penonton dulu *
then bagi can la dia main main . then dalam pukul 10 kot dia dah start nak kena ngan aku . 
haish budak nie . memang dah lama aku sabar . 
mula mula tu perang mulut jee tau , 
tiba tiba dia baling HIPPO . betul betul kena kat kepala aku . 
dah start panas nie , hey budak ni memang laaa . . . 
aku pun ape lagi .. pergi la kat dia . sambil jalan aku cakap 
" hey aku memang dah lama sabar ngan kau nie . "
mak , makcik , acik semua tengok je lah . diorang suruh sabar . :)
hmm tak layan . 
tiba tiba *kelepek *
HAHA . tangan aku kat muka angah . memang best la kan . haish . 
berlari lah aku masuk bilik . HAHA . 
sobsob airmata aku pun turun gak * at last * malu malu . 
then ada orang lain lagii yang kena ngan aku . kesian dia . takde sebab pun . 
ta pasal pasal kaki injured * sepak kerusi *
HAHA . padan muka jugak . jkjk . 
salah aku ke ? HAHA . apeape lah . 

hmm agak nye PMS kot . hee .
:)   maaf ye .

Wednesday, March 16, 2011

AdA oRaNg Nak KeNA BaLiNg KotAk .

Setiaku hanya satu :D
acehhhhh ... HAHA . nie bukan datang dari hati . tapi aku baca dalam majalah . 
hmm boleh ke semua orang setia ? ? 
 . . 

**** BLANK ****
back to the title above :)

Nak berkongsi cerita lah kan . HAHA .
dua tiga hari nie , time aku kerja . i heard something . 
like this " MiRA , MiRA , MiRA ."
at first tu rasa macam nak baling kasut pun ada jugak . 
yela cuba bayangkan , ada orang jerit nama kita time SYOK bekerja . 
*poyo jap *
dah lah kuat . ngeng ~
malu kot . 
then i know who they are . * muka puas * 
haish . IJAT n NAIM . 
memang lah menguji kesabaran . hmm . i guess they had nothing to do . 
just wait and see . what am i going to do . 
* ^_+ kening double jerk *
alryte . i think thats all . tak leh cerita lebih lebih lah . hee . 
MALAM :D :D



Sunday, March 13, 2011

EmO hAbIs kAn ? ?

romantic ?? i dont think soo :(
Dont let me fall :)

 

 kecik kecik dah pandai kan ? haish ;D






 
how sweet yaww . 


ish ish . . samapi macam nie ? ? GILAA .
muntah darah ?? happy ke tuu :D HAHA .



and lastly :) :( 
:( so BAD .


do you think soooo ? ;)

 i saja jee nak letak mende mende yang emo nie :)
macam menarik lak orang emo emo nie . 
HAHA . :D
jangan emo macam nie dah lahh yee . 
yang sweet sweet tu tak pe lahh . * winkwink *


Friday, March 11, 2011

;)

Yes !!
you are the ONE that i've been waiting for :)


Tahniah !!
kerana memenangi carta teratas di hati saya :)
* ketiga teratas *

Thursday, March 10, 2011

tHaNk YoU Mr :)

mula mula MR nie cakap tak dapat datang . its okay lahh . dont mind .
but then dapat mesej " Aku datang jap lagii ye . boleh ? "
HAHA . 
* senyum jee *
tak lama after tuu dengar armada menyanyi .. hee * phone call rupanya . 
dari MR :) cover cover depan mamat ngan hery . shhhhshhhh . t diorg ejek :P
aku pun dengan selambanya keluar laa dari kedai tuu . 
THEN .. nampak la MR nie 
OMG !! 
dia ajak turun bawah . but mamat ngan hery dalam kedai ..hmm .
alasan ?
aku pun masuk laa buat buat nak buang sampah :D yeay ~
turun turun ..nampak tong sampah kat tepi tuu . hehe . 
* angkat kening toing toing * 
letak laaa kat situ . 
borak borak . . . tiba tiba MR nie tanya " nak aiskrim tak ? "
ouh . semestinya aku tak kesah . dia yang nak belanja . HAHA .
MR nie belanja mamat ngan hery skali :)
baik la konon . jkjk. 
anyway , thanks for the aiskrim yaww . yummy yummy . 
hmm borak , borak , borak ..
* suka hati je kan *
dah lah tgh kerja :)
hari pun dah nak hujan . MR nie balik lahh . HAHA . 
tu jee la . 


p/s : act tak tahu nak tulis ape dah . 
cerita je lah kan :)
* tak salah kan ? *
wee ~
MR ni la AMIRUL IQMAL :)

Wednesday, March 9, 2011

JANGAN !!

"JANGAN ucapkan SAYANG jika benar benar TIADA ..
JANGAN ucapkan RINDU jika benar benar TAK PEDULI ..
JANGAN sentuh hidup seseorang jika berniat untuk MAINMAIN kannya ..
JANGAN ucapkan I LOVE YOU jika itu satu PEMBOHONGAN !!"


perkara yang paling kejam kita lakukan akan membuatkan seseorang itu 
JATUH CINTA kepada kita ...
sedangkan kita tidak menerimanya di saat dia benar benar jatuh cinta ..
* huh kesian *

kejam tak ?? kejam kan . kan . kan . 
 

  



Wednesday, March 2, 2011

my brother ? ?

brother ? ?
hmm aku ada someone yang aku dah anggap cam abang , even he just my cousin . :)
kami rapat since kecik lagii . 
rapat sangat sangat . . . aku sayang sangat . 
dia duduk dengan aku since im in standard one . kami sama sama sekolah after arwah mama meninggal .dia da tak nak sekolah 
.at last dia nak skolah ngan aku .sebab aku je adik yang dia ada .. dia lah abang yang jaga aku kat sekolah . 
but bila pindah , dia da masuk sekolah menengah . but dia still care pasal aku . 
hee . 

malam tu aku g la kat surau sekolah dia . bila dapat tahu dia terlibat dalam kes disiplin 
 * sedih sangat * 
bila abi suruh dia cari fon yang dia curi dalam tong sampah besar . 
aku dah start menangis . tak tau kenapa aku sedih sangat .

but now , he's changed . i know the reasons  . 
hmm i miss you bro !!
last time aku jmpe dia baru2 nie . 
kul 12 malam kot , ngan kak maria . nasib dia still igt aku . HAHA . 
* muka sedey *
i love you abg aiman !!
jumaat 25 february , maktok meninggal :(


hmm ta leh nak wat apeape la kan . aku pun tak tau nak cakap pe . 
aku sedey , but nak wat camne ALLAH lagi sayang dia . 

Tuesday, February 22, 2011

berdebar doe 2 3 hari nie . lain macam jee .haish sangat gementar . 
semalam abah cakap " along maybe result keluar hari khamis nie ; "
biar betol . * gilaaaaaaa . 
esok g KL . abah nak g IJN . aku ??
tgh berfikir mau atau tidak pergi . kalau pergi , boley jmpe Roz , Fanad , Nuat . Nafis aku ta sure la plak . 
hmm rinduu diorg sangat2 . 
kalau kat sekolah , aku sedey jee mesti ade diorang kat sebelah . 
sekarang ?? hmm * sobsob *
dari kiri tu la nuat , baik sangat :)
then roz . she's nice :D tough . i cant except when * someone call her CACAT * damn . 
then fanad . gilaaaaaaa. dia la yg aku rapat since form 2 . * gadis melayu tuu *
nafis : samasama annoying . 
amni : okey la . 
HAHA .
BFF forever ye !!

Monday, February 21, 2011

someone ??

First time tengok dia dalam kereta time atok tu amek . CANTIK .
aku pun wat bodoh je la . sampai kat kedai makan , dia duduk sebelah aku . hmm BAIK .
perfect lahh . 
sampai jee tempat biase , dia bawak dulu . kami naik skali lahh . HEBAT . 
but im wondering . sipakah ??
Nana cakap muka dia cam familiar . aku pun anggukangguk jee lahh 
tanye lahh atok tu , " dia umur berapa ?"
atuk cakap " tua lagi dari kamu berdua , dalam 19 or 20 kot . aku ngan nana pun angguk jee lahh . soo , kene panggil kakak lah nie ?
dengan muka tak malunye , aku pun tegur la " kak , test bilaaa ? "
respon : haa nampak tua ke ?? aigooooo ~
aku salah laaaa  . malu mmg ta yah cakap laa kan . dia pun bg tau detail tentang dia . then baru aku realise yg dia lahh * someone * lambatnya aku kan . nak wat camne . aku tak nak amek tahu . after that dah start borakborak , baik sangat . haish aku pun pening . bia la dia . suka hati lahh . 
in conclusion  
dia mmg CANTIK gilaa plus BAIK plus PERAMAH . 
PERFECT !!
no wonder la .  HAHA . 
tu je kottt . merci beacoup . bonne huit ~

Sunday, February 20, 2011



 i miss someone . 
and i almost cry when im hear diz song .
* tak de maknenye nak nanges *

Saturday, February 19, 2011

mood swing ^-^

MOODY ~
yes , moody . gilaaa moody la . semua org kene ngan aku . 
haish . lantak la . ape aku kisah ?? 
***blank***
hmm . everyday rambut gugur , kalau sikitsikit ta kisah la . 
nie banyak gilaa .
sakitkah ? 
*sobsob*
takut . risau . macammacam lagi laa .
tapi . whatever la .malas nak fikir . 
bia la nak jadi apeape pun . 
tu je kot . 
mood swing ~ :(

Thursday, February 17, 2011

First Time meet THEM :D

hari nie  pagipagi lagi aku da bangun . *selalunye tido balek .HAHA .
g kedai tuu , nothing to do . takde mende yg boleh dibuat . 
SOO , aku blah pada pukul 12 . 
boring .
jadi aku call nasrizawati ajak rondaronda kuala lipis . 
but . she cant * saket gigi *
baru pas cuci . hmm . whatever . bosan gilaa , decide la nak balik umah .
call ABAH . but die bley amek kul SATU . wow . lame lagii .
tibatiba nas call ajak jalan2 kat lipis .aku pun bg tahu abah b'coz he's there .
then he start ckpckp . apeape la . 
you know what , lama gilaaa nak tggu nas sampai . naik bosan aku tggu .
nak tahu sape nas ?? SEE YA . hee .
bila die sampai , die ajak g bandar . 
*ikot je la kan *
tapi cam pelik coz die ikut jalan lain . *layan *
yg terkejot bila die tegur aunty kat kedai dobi . igtkan nak amek baju , rupe2nye . jmpe her friend . 
AIGOO . 
nama kawan die tu ashrai . 
at first cam malu la gak kan . * sampai last nak balik pun still malu *
ta kesah la . kami pun pegi la KFC . ashrai belanja . *thanks beb *
kami naik atas , but time lalu kat sbelah makcik nie . tibatiba die membebel .
whatever la makcik . HAHA .
abah dah bising tanya bila nak balik . haish . ta tau nak wat pe . makan pun tak lagi .
datang la twins kepada ashrai , hasreen .
then , cakap kt abah nas hantar * tipu sunat *
wee .
tapi aku mmg silent pun . hmm first time lah .
balik tu hasreen yg hantar . *thanks jugak *
tu la first time jmpe . soo , thanks la kepada both of you . wee~
* da bg tahu da aku amek gmba nie *
bukan curi ye . HAHA .
k la . 
thanks a lot !!

Wednesday, February 16, 2011

Kebosanan di Kedai :(

today , tibe2 je ustaz dahlan ustaz dahlan call suruh ready nak g keje . HAHA . 
* kelam kabut *
aku pun dgn ta mandi nye tukar baju  * ta senonoh kan ? *
singgah la kat bandar kejap . nak buat kunci . suddenly , aku terperasan ade sorg pakcik nie pandang sengeh2 . 
:D
scary amat . * mcm perogol bersiri *
tu la salah satu sebab ta nak kuar g jalan . hmm .
sampai kat kedai mula la kerja gunting2 sticker . 
da abes je aku da mula bosan .call la nas * kawanku jgk *
naseb ade die . budak 2 orang kat kedai tu belikan nasi ayam . belanja maaa .
nak balik tak tahu nak naik ape * aku ta reti nak amek bas nie hee *
kebetulan ade kawan aku nie yg baik nak amek . AZAM . haha .
but mak ta kasi la.
:(
then kene la tggu diorg hantar . da la bawak laju . aku plak yg kene sakat ngan diorg . * malu *

tu je kot . 
the end .
HAHA .
yaaaa . ini dia barang barang yg sangat disayangi . HAHA .sume kawan2 aku bagi .
Rozallia , Amirul Iqmal , Nia , Nuat . heee . 

Tuesday, February 15, 2011

boy yg BANGANG .

hye .
tau ta aku panas gile skang nie .
da la ta knal sape . baru je knal da nak kongkong .
suke ati la ta nak reply ke , jawab call ke ,
ape mamat tu kisah .
haish masalah giler . cam siot je.
BANGANG tol .
hari jumaat last week horror kot . abah tiba tiba cakap nak g PEKAN , ROMPIN , MARAN .
hmm tgh syok2 borak borak dalam kereta . Tiba tiba dgr mak cakap "eyh dgr ta bunyi cam aeroplane ? "
then abah stop kete tepi jalan . turun tengok , rupe2nye tayar kereta pancit lol . 
HAHA . hmm tu yg kene tggu tepi jalan tu . *muke sedey je *
:D. tak sempat la abah nak tgk game budak2 die ptg tu kat pekan . but naseb diorg menang 4-1. 
lega la sikit dia .pastu kami pon tros la jalan .
then sampai la kat umah cik jee isteri kepada acik nan . (kawan abah )
kitorg rehat2 kat situ la dulu before tros g rompin . sampai kat rompin baru cari tmpat nak stay .
then jmpe la rumah cina . bagi sewa . HAHA .
esok tu baru bertolak g kuantan .
tidur la satu malam kat umah acik nan tu . esok tu birthday abah .
HAPPY BIRTHDAY ABAH!!
mak hadiah kan jam . HAHA . aku ?? wish je la dulu . tggu dapat gaji la .
kat umah tibe2 acik nan n wife die wat surprise .
diorg beli kan kek . HAHA .

ni la kek die bg :D

then sweet tgk diorg berdua . cmne la aku da tue nnt ngan kwn2 aku kan .HAHA .

tutup citer birthday .
aku smbung jalan g maran . tgk org main lagi . huh penat kot asek tgk org main je . ari tu lak kalah .
alasan "budak2 da penat , dua hari main ."
hmm ta kesah la .yg penting aku dapat balik . HAHA .
k la tu je kot .
see u soon .

Thursday, February 10, 2011

Minhyuk Oppa :D wee~

comel kan mamat nie ??
since aku balik dari school , kawan aku yg sorang nie gila korea nak mati .
Bila aku duduk umah die je die start la tengok citer - citer korea die .
CNBLUE , 2PM , and SUPER JUNIOR . macam2 la.
hmmm now nie aku lak yang ikut die tgk citer2 korea nie . 
tertarik la kan tgk kecomelan minhyuk nie . HAHA .

Wednesday, February 9, 2011

Hmm . this is my little brother . HAHA . ADAM . budak nie aku rase nakal sangat since masuk pra .
aku pun dah ta tau nak wat ape dah . 
but bila malam tiba .. budak nie start la menangis . siap tunjuk2 lagi . takut jugak aku kadang-kadang tu .
eeeeeeiiiiiiiii . so SCARY maa . 
Hari nie budak nie tak pergi sekolah . huh huru hara jadi rumah . penat tol . 
Sekarang puas hati aku dia menangis . HAHA (kakak yang kejam kan )
hmm . tu je la kot . that's all i think . 
~chiow ~

huh masalah , masalah .


Hari ni aku tak tau knape . 
aku terkejut dgn something . HAHA . maybe aku nie BANGANG sangat kot nak caye kat DIE .
KALAU la aku tau dari awal , tak de la aku rapat ngan die . hmm . 
aku betul2 tak tau nak wat pe.
aku rasa aku nie jahat la jgk . aku tiba2 MUNCUL between THEM ??
ape2 la . biar diorg settle sendiri la kan . HAHA .malas dah nak pikir . 
selamat malam .   :D

MY First Time ;)

hmm . first of all , this is my first time to create a BLOG .

i dont know why . but . i think i need to express what i feel now.

i can't story to anyone .  huh .


so that's why I'M HERE TODAY :D